fbpx

The Witcher: Dolazi treća sezona (I snima se u Hrvatskoj!)

PODIJELI NA FACEBOOK

The Witcher, treća sezona serije najavljena je još i prije nego se druga sezona počela prikazivati što je, naravno, oduševilo fanove. S obzirom na to da se mi ubrajamo u njih, odlučili smo iskopati sve što možemo o trećoj sezoni serije čije prikazivanje na Netflixu željno iščekujemo. Iako za vrijeme čekanja nove sezone možemo uživati u proširenju cjelokupnog The Witcher svemira gledajući animiranu seriju Nightmare of the Wolf, ipak nas itekako zanima što će se događati u novoj sezoni.

The Witcher
Izvor: witchernetflix

Scenaristi serije s oduševljenjem govore o novoj sezoni te tvrde kako će ova biti najbolja do sada. Smatraju da su prve dvije sezone postavile temelje priče za sve bitne događaje koji će se dogoditi u trećoj. Prema njihovim riječima možemo samo očekivati brdo novih zanimljivih zapleta, intriga i događaja koji će odrediti sudbine dragih nam likova koje smo pratili u prvim sezonama.

The Witcher:

Serija se snima prema knjigama poljskog pisca fantastike Andrzeja Sapkowskog.

The Witcher Twitter račun podijelio je kratak opis radnje treće sezone serije

“Dok se monarsi, magovi i zvijeri Kontinenta natječu da je zarobe, Geralt sakriva Ciri, odlučan zaštititi svoju obitelj od onih koji prijete da će je uništiti. Yennefer, zadužena za vođenje Cirine magijske obuke, ih vodi u zaštićenu tvrđavu Aretuzu, gdje se nada da će otkriti više o djevojčinim neiskorištenim moćima. Umjesto toga, otkrivaju da su se spustili u bojno polje političke korupcije, mračne magije i izdaje. Moraju uzvratiti, staviti sve na kocku – ili riskirati da izgube jedno drugo zauvijek.”

Osim Geralta i Yennefer, čini se da su svi drugi likovi u priči predani jednom cilju – uloviti Ciri. Bratstvo želi ubiti nju i svakoga tko joj pomaže kako bi osigurali zaustavljanje najavljene apokalipse. Vođe Redanije žele je imati u svojim redovima kako bi mogli položiti pravo nad Cintrom i na taj način postati najmoćnije kraljevstvo, dok su vilenjaci su uvjereni u Cirinu ulogu spasiteljice zbog njene krvi. Najzanimljiviji lik koji želi doći do Ciri svakako je Nilfgaardski vođa White Flame koji ima sasvim osoban razlog svoje potrage za njom.

Treća sezona serije bit će adaptacija događaja iz knjige The Time of Contempt

Iako će treća sezona serije The Witcher pratiti događaje iz knjige The Time of Contempt, pisci serije odlučili su ostaviti svoj trag pa će zato dodati neke događaje i likove koji se u knjizi ne spominju. Na kraju druge sezone Yennefer, Ciri i Geralt konačno su se ujedinili te krenuli na put u Aretuzu. Sve to promijenit će se u trećoj sezoni. Najavljeno je i to da će se u novoj sezoni pojaviti i nova vilenjačka vojska koja će se boriti na strani Nilfgaarda. Nova vojska neće biti uvedena u priču samo da bi doprinijela krvavijim scenama već će se pisci potruditi da predstave njihove motivacije, želje i razloge za borbu.

Dio radnje The Witcher serije snima se i u Hrvatskoj

Ovoga puta, za razliku od Game of Thrones ili mnogih drugih holivudskih filmova, snimanje se ne odvija u Dubrovniku. The Witcher se snima na otoku Krku, u uvali Zala blizu Stare Baške. Vjerujemo da ova vijest veseli sve fanove serije iz Lijepe Naše, ali također radi se o još jednoj fantastičnoj promociji hrvatskih ljepota. Nadamo se da će nakon treće sezone serije još više turista iz cijelog svijeta odabrati upravo Hrvatsku kao svoje odredište za ljetovanje (ali i zimovanje s obzirom na to da bi Gorski kotar bio još jedno idealno mjesto za snimanje ovakve serije).

Komentiraj, reci nam svoje mišljenje!
PODIJELI NA FACEBOOK
Web stranica TRENDINATOR.HR koristi kolačiće kako bi osigurala najbolje moguće korisničko iskustvo. Kliknite na gumb “Slažem se” kako biste se složili s politikom kolačića i uvjetima korištenja web stranice. Sve informacije o možete pročitati na Informacije o kolačićima i Uvjeti korištenja web stranice.
PRETPLATI SE…
…besplatno je!

Pročitajte prvi,
NOVE ČLANKE, OBJAVE I ZANIMLJIVOSTI