fbpx

Zabavite se uz ovaj popis najluđih imena životinja!

PODIJELI NA FACEBOOK

Svako toliko dogodi se da u pretraživanju internetskih portala, čitanju knjiga, i svakodnevnom razgovoru naiđemo na smiješna i suluda imena. Zbunjeniji postanemo kada shvatimo da se samo radi o činjenici koja nam je čudna pa nam ju je zato teško prihvatiti. No, češće se događa da se jednostavno nasmijemo i to zanimljivo ime zauvijek zapamtimo. Kako bismo vas danas malo nasmijali donosimo vam najčudnija imena životinja na koja smo naišli!

popis najluđih imena životinja

Popis najluđih imena životinja:

Ogrličasti pekar – radi se o životinji nalik svinji koja zapravo nije svinja. I ne, nema veze s pekarskim proizvodima.

popis najluđih imena životinja - pekar
Foto: Wikipedia

Biserka ipak nije samo žensko ime kao što vjerojatno mislite. Biserka je i životinja iz porodice kokoši.

popis najluđih imena životinja - biserka
Foto: Wikipedia

Kukabura nema veze s Kapetanom Kukom, ali ni burom  iako bi se to možda pomislilo na prvu, već je to ptica porijeklom iz Australije poznata po glasanju koje nalikuje na smijeh. 

Muntjaka je ime životinje poznate i kao jelen kore, jelen ribe ili pazite sad – jelen koji laje jer njegovo glasanje sliči lajanju psa (kao da ovo prvo već nije bilo dovoljno neobično…). Ovi su jeleni veoma maleni, a dolaze iz južne i jugoistočne Azije.

Tupaje su male krznene životinjice koje ime nisu dobile zato što tupo gledaju već zato što na malajskom jeziku tupai znači vjeverica.

Svinjoglava zmija – ova mala zmija iz Sjeverne Amerike ima veoma smiješno ime, ali nemojmo zaboraviti da se ipak radi o zmiji…

Foto: Shutterstock.com

Aj-aj jedno je od najneobičnijih imena s ovog popisa, a ponosno ga nosi lemur s Madagaskara iz porodice Daubentoniidae. U posljednje vrijeme njegovo ime koje zvuči kao kakvo zapomaganje dobiva i drugu dimenziju budući da se radi o životinji kojoj prijeti izumiranje.

Foto: Durham Herald Sun

Poto – iako zvuči kao nadimak čovjeka koji se preziva Potarić, Potić ili nešto slično, ipak se radi o jednoj noćnoj životinji koja obitava u džunglama Afrike i pripada grupi polumajmuna. Zanimljivost vezana za ove životinje jest to da iako se radi o veoma sporim životinjama, ponekada su im plijen ptice koje sjede u gnijezdima.

Foto: Flickr

Bjelolica utva zviždara puno je ime dugonoge patke čije je lice bijelo što je u potpunom kontrastu s crnim kljunom i očima. Ime su najvjerojatnije dobile zbog svog bielog perja na licu i glasanja nalik zvižduku. 

Popis najluđih imena životinja:

Na stranici Zoološkog vrta Zagreb stoji podatak da su ove patke najmanje zabrinjavajuća vrsta kada se radi o njihovoj ugroženosti.

Egipatski letipas posljednja je životinja na našoj današnjoj listi. Iako bi se pomislilo da se radi o psu kojemu su nekim čudom narasla krila pa sada leti iznad Egipta tome ipak nije tako. Egipatski letipas je vrsta šišmiša iz Afrike i s Bliskog Istoka čija glava podsjeća na pseću pa otuda i ovo zbunjujuće ime.

Koje vas je neobično ime najviše nasmijalo?

Komentiraj, reci nam svoje mišljenje!
PODIJELI NA FACEBOOK
Web stranica TRENDINATOR.HR koristi kolačiće kako bi osigurala najbolje moguće korisničko iskustvo. Kliknite na gumb “Slažem se” kako biste se složili s politikom kolačića i uvjetima korištenja web stranice. Sve informacije o možete pročitati na Informacije o kolačićima i Uvjeti korištenja web stranice.
PRETPLATI SE…
…besplatno je!

Pročitajte prvi,
NOVE ČLANKE, OBJAVE I ZANIMLJIVOSTI