fbpx

Tjestenina s mozzarellom najbolji je izbor za laganu večeru

PODIJELI NA FACEBOOK

Tjestenina s mozzarellom naš je današnji prijedlog budući da se nalazimo u razdoblju u kojemu velike vrućine ubijaju i apetit. Posebno je teško odabrati jelo koje bismo skuhali navečer jer želimo pojesti nešto ukusno, ali ne previše teško kako ne bismo imali dodatnih problema sa spavanjem. Ovo lagano jelo  naš je prijedlog koji bi vam se mogao svidjeti i zbog toga što njegova priprema ne traje previše dugo. Naravno, pripazite ipak da ne skuhate tijesto u količini koja bi mogla nahraniti čitavu ulicu…

Tjestenina s mozzarellom
Tjestenina s mozzarellom

Tjestenina s mozzarellom – sastojci potrebni za 4 osobe:

  • 40 dag tjestenine
  • 2 režnja češnjaka i 1 luk
  • 3 žlice maslinova ulja
  • Sol, papar i šećer
  • 15 dag mozzarelle (ako volite jela s više sira stavite 20 dag)
  • 20 dag rajčice (cherry) ili pelata
  • Malo bosiljka (možete ga zamijeniti vlascem)

Tjestenina s mozzarellom:

U službenim podacima navodi se da mozzarella potječe iz okolice Rima te da je nastala u 15. stoljeću pod imenom mozza.

Luk i češnjak potrebno je narezati pa ga zatim lagano popržiti na ulju. Potom dodajte narezane rajčice i smjesu pirjajte nekih 10 minuta dodajući pritom sol, papar i nešto šećera. Nakon toga, dodajte narezanu mozzarellu i smjesu pospite bosiljkom (vlascem) ovisno o vašim željama. Za kraj, smjesu dodajte unaprijed skuhanoj tjestenini.

Ovaj vrlo brz i jednostavan recept neće vas osuditi na dugo stajanje pored štednjaka niti će sjesti teško na želudac. (Osim ako pretjerate s količinom pojedenog.) Svi ljubitelji ukrašavanja tanjura prije nego krenu s jelom mogu porciji dodati malo svježih cherry rajčica, maslina i još jednom sve posuti bosiljkom/vlascem.

Jeste li već pravili ovo jelo?

Komentiraj, reci nam svoje mišljenje!
PODIJELI NA FACEBOOK
Web stranica TRENDINATOR.HR koristi kolačiće kako bi osigurala najbolje moguće korisničko iskustvo. Kliknite na gumb “Slažem se” kako biste se složili s politikom kolačića i uvjetima korištenja web stranice. Sve informacije o možete pročitati na Informacije o kolačićima i Uvjeti korištenja web stranice.
PRETPLATI SE…
…besplatno je!

Pročitajte prvi,
NOVE ČLANKE, OBJAVE I ZANIMLJIVOSTI