fbpx

Bodies 2.0 – Zapanjujuća izložba pravih ljudskih tijela

PODIJELI NA FACEBOOK
Ako se želite upustiti u putovanje ljudskim tijelom te otkriti sve njegove tajne (one lijepe i one manje lijepe) izložba Bodies 2.0 pravo je mjesto za Vas. Ona će Vas podučiti, zapanjiti, zainteresirati i šokirati. Izložbu je od 8. travnja pa sve do 20. lipnja moguće posjetiti u Galeriji Klovićevi dvori.
Bodies 2.0: Izložba pravih ljudskih tijela
Bodies 2.0: Izložba pravih ljudskih tijela
(Foto: cute766.info)

Intrigantna izložba Bodies 2.0 sadržava izloške pravih ljudskih tijela donora iz Europe i Amerike

Bodies 2.0 - Plakat izložbe
Bodies 2.0 - Plakat izložbe
(Foto: gkd.hr)
Radi se o zapanjujućim izlošcima koji su posebno zanimljivi upravo zato što se radi o ljudskim tijelima koja nisu replike već originali pa kao takvi prikazuju ljudski organizam onakvim kakav on jest bez imalo intervencija od strane umjetnika. Tijela i organi koje je moguće pogledati nalaze se u različitim stanjima – neka potpuno zdrava, a neka oštećena i bolesna – baš onako kako je to i u stvarnom životu.

Bodies 2.0:

Kada bi se sve čovjekove krvne žile poredale jedna kraj druge, bila bi to cesta duga 96.000 kilometara kod djece i 170.000 kilometara kod odraslih ljudi.
Svi su izlošci sačuvani metodom plastinacije pri kojoj se voda i lipidi uklanjaju iz tijela da bi se zatim zamijenili tekućom plastikom. U procesu se moraju očuvati i najfinija, najkrhkija tkiva, čak i na mikroskopskoj razini, što metodu čini neprocjenjivom s medicinske točke gledišta. Koncept ove izložbe omogućuje posjetitelju da prouči svaki dio ljudskog tijela, od mišićnog sustava, koštanog, reproduktivnog, dišnog, kardiovaskularnog do pojedinačnih organa.
Jedno od tijela s izložbe Bodies 2.0
Jedno od tijela s izložbe Bodies 2.0
(Foto: dopmagazin.com)
Radi se o obrazovnoj izložba koja posjetiteljima pruža iskustvo gledanja oko 200 pripremljenih organa i cijelih tijela. Umjesto da razgledavamo imitacije, izložba prikazuje nekada živa ljudska tijela i organe, omogućavajući zainteresiranima da dožive tijelo u kojem i sami obitavaju na onaj način na koji ih obično vide samo liječnici i znanstvenici. Cilj izložbe posjetitelju je pružiti još dublje razumijevanje funkcioniranja vlastitog tijela.
Ulaznice možete kupiti na:

Biste li Vi posjetili ovako zanimljivu, ali i kontroverznu izložbu?

Komentiraj, reci nam svoje mišljenje!
PODIJELI NA FACEBOOK
Web stranica TRENDINATOR.HR koristi kolačiće kako bi osigurala najbolje moguće korisničko iskustvo. Kliknite na gumb “Slažem se” kako biste se složili s politikom kolačića i uvjetima korištenja web stranice. Sve informacije o možete pročitati na Informacije o kolačićima i Uvjeti korištenja web stranice.
PRETPLATI SE…
…besplatno je!

Pročitajte prvi,
NOVE ČLANKE, OBJAVE I ZANIMLJIVOSTI