fbpx

Magija cvijeća: Odaberite cvijet i otkrijte što govori o vama

PODIJELI NA FACEBOOK

Cvijeću su se oduvijek pripisivala različita svojstva – što ljekovita, a što spiritualna pa je tako uvijek postojala magija cvijeća. Od tuda su, dakako, krenula i pravila o tome koje cvijeće je primjereno pokloniti u kojoj prilici, koliko cvjetova i koje boje. U mitologiji, boginja Flora smatra se personifikacijom svog bilja i cvijeća pa se govori da sklonost pojedinca ka određenom cvijeću nikako nije slučajna već se radi o znakovima koje dobivamo iz svemira i o Florinoj božanskoj poruci koju nam šalje putem našeg izbora.

Magija cvijeća

Magija cvijeća – pogledajte značenja nekih cvjetova:

Božur – Božure biraju ljudi koji čeznu za prosperitetom, a koji pritom pogrešno misle da njihova sreća ovisi o nekom drugom umjesto o njima samima. Flora im ovim putem poručuje kako je sreća i prosperitet zapravo u njima samima jer oni su djeca Majke Prirode i kao takvi već su sami po sebi u mogućnosti napredovati bez obzira na prisustvo drugih u njihovim životima.

Magija cvijeća - Božuri
Božuri

Lavanda – Putem ove mirisne biljke, Flora šalje poruke smirenosti i potrebe za odmorom. Lavandu su vještice i travarice uvijek koristile kao biljku kojom su pokušavale očistiti um i potaknuti mir. Ovdje se lavanda vidi kao simbol unutarnje borbe osobe koja ju bira, a Florina poruka tim osobama je da se moraju pomiriti s negativnostima koje osjećaju kako bi se s njima uspješno izborili.

Magija cvijeća - Lavanda
Lavanda

Orhideja – Utjelovljuju plodnost i materijalne manifestacije pa se smatra da je ovo omiljeni cvijet osoba koje posjeduju velik potencijal za ostvarenjem svojih želja. Florina je poruka u ovom slučaju da bi osoba trebala vizualizirati ciljeve koje je već postigla, ali i one koje još nije, a sve kako ništa ne bi stalo na put njihovom ostvarenju.

Orhideja
Orhideja

Magnolija – Vjeruje se da je ovaj cvijet omiljen onim osobama koje su sklone magiji i koje u sebi skrivaju potencijal čarobnjaka. Majka Priroda poručuje im da se ne smiju bojati onoga što spava u njima već to prihvatiti u punini i tako otključati vrata mnogim pozitivnim stvarima.

Magnolija
Magnolija

Mak – Ovaj nježan te istovremeno snažan cvijet koji raste i na najnepristupačnijim i naizgled okrutnim tlima simboliziraju želju za slobodom i bježanjem od okova materijalizma. Poruka za ove ljude glasi: Dovoljno ste jaki da možete postići sve što poželite samo ako nastavite vjerovati u sebe.

Mak
Mak

Magija cvijeća:

Flora – (prema lat. flos, genitiv floris: cvijet), staroitalska božica proljeća, cvjetanja i plodnosti.

Vjerovali u magiju ili ne, moramo priznati da određeno cvijeće potiče određene osjećaje i asocira nas na različite stvari. Ponekada je tome razlog ukorijenjena simbolika prošlih vremena, ponekada boja i miris cvijeta, ponekada jednostavno logičan zaključak kada npr. govorimo o maku. U svakom slučaju, cvijeće nas je uvijek uveseljavalo, a to će i nastaviti budući da njegova ljepota s naraštajima ne opada.

Ako vam se svidjela ova tema svakako provjerite magicalrecipesonline.com i saznajte još više.

Vjerujete li u magiju cvijeća?

Komentiraj, reci nam svoje mišljenje!
PODIJELI NA FACEBOOK
Web stranica TRENDINATOR.HR koristi kolačiće kako bi osigurala najbolje moguće korisničko iskustvo. Kliknite na gumb “Slažem se” kako biste se složili s politikom kolačića i uvjetima korištenja web stranice. Sve informacije o možete pročitati na Informacije o kolačićima i Uvjeti korištenja web stranice.
PRETPLATI SE…
…besplatno je!

Pročitajte prvi,
NOVE ČLANKE, OBJAVE I ZANIMLJIVOSTI