fbpx

Kristali i horoskop: Koji vam kristal pogoduje?

PODIJELI NA FACEBOOK

Kristali i horoskop oduvijek su bili neraskidivo povezani. Svakom kristalu pripisuju se svojstva koja pogoduju određenim ljudima i situacijama. Također, svaki je kristal na neki način predstavnik jednog ili više horoskopskih znakova pa ćemo vam danas predstaviti nekoliko njih. Za početak, znanstvena definicija kristala jest da su to tijela u čvrstom agregatnom stanju koja su građena od pravilno trodimenzijski periodički raspoređenih atoma, iona ili molekula, tj. imaju kristalnu strukturu. Kristal uvijek ima određen geometrijski oblik, a kutovi među plohama kristala neke tvari konstantni su i za tu tvar karakteristični. No, ona duhovna snaga kristala krije se u njihovoj povezanosti sa znakovima zodijaka.

Kristali i horoskop
Izvor: The Wyld Witch

Kristali i horoskop:

Boja odlučuje o vrstama kamena i njegovoj namjeni, npr. zeleni ili ružičasti kristali poput ružičastog kvarca preporučuju se za emocionalno zacjeljivanje.

Kristali i horoskop – Bistri topaz, plavi safir, tektit, žuti kalcit i ružičasti kvarc

Bistri topaz – Povezuje se s kreativnošću, manifestacijom i svjesnošću. Najčešće ga se koristi u povezanosti s afirmacijom. Sa sobom donosi energije nadahnuća, mira, nade i ljubavi. Može se koristiti za proširivanje vlastitih misli i znanja. Također potiče uspjeh usmjeren ka dobru svih. Korištenjem ovog kristala pomoći će vam da svoj način razmišljanja uskladite s božanskom voljom. Povezan je s horoskopskim znakom Djevice i Strijelca.

Plavi safir – Radi se o kristalu koji sadrži svojstva čistoće, povezanost s višim bićima i stabilnost. Pomaže ljudima da bi postupali vođeni razumom i savješću. Strijelac, Vaga i Djevica znakovi su povezani s ovim kristalom.

Tektit – Čisti čakre, povećava svijest osoba koje ga koriste u svakodnevnim situacijama i pogodan je za astralna putovanja. Unutarnja energija osobe koja dotakne ovaj kristal odmah će se početi dizati, a njezin će um postati receptor znanja odozgo. Informacije će osobi dolaziti u njezin svijet putem snova, deja vu iskustava, svakodnevnih sinkroniciteta i pojačanih kognitivnih i psihičkih sposobnosti. Horoskopski znakovi najosjetljiviji na ovaj kristal su Rak i Jarac.

Žuti kalcit – Pomaže vam da prepoznate sve kvalitetne prilike i iskoristite ih jer se radi o kristalu koji se povezuje s intelektom, donosi organizacijske sposobnosti, bolju koncentraciju i pamćenje. Blizancima u stalnom pokretu daje vitalnost, čuva zdravlje i donosi veliku količinu energije.

Ružičasti kvarc – Pridonosi jačanju ljubavnih emocija i pozitivnom razvoju svih oblika ljubavi.
Učinkovit je i u privlačenju novih ljubavi, poticanju povjerenja, harmonije, romantike. Povezan je s održavanjem vjernosti i učvršćivanjem bliskih odnosa s obitelji ili prijateljima. Energija koju ovaj kamen posjeduje potiče: nježnost, toleranciju i strpljenje. Ovo je kristal koji bi najviše pomogao tvrdoglavim Bikovima.

Koji kristal vam se čini najkorisnijim?

Komentiraj, reci nam svoje mišljenje!
PODIJELI NA FACEBOOK
Web stranica TRENDINATOR.HR koristi kolačiće kako bi osigurala najbolje moguće korisničko iskustvo. Kliknite na gumb “Slažem se” kako biste se složili s politikom kolačića i uvjetima korištenja web stranice. Sve informacije o možete pročitati na Informacije o kolačićima i Uvjeti korištenja web stranice.
PRETPLATI SE…
…besplatno je!

Pročitajte prvi,
NOVE ČLANKE, OBJAVE I ZANIMLJIVOSTI