fbpx

Naša preporuka koji film pogledati ovog vikenda

PODIJELI NA FACEBOOK
Vikend i film uvijek su išli ruku pod ruku – bilo da je predstavljao zabavu i razonodu, bilo da Ste se za filmove zanimali dubinski. U svjetlu trenutnog nedostatka događanja gledanje filmova i serija postalo je hobi većine nas, pa čak i onih koji inače i nisu toliko vremena posvećivali ovom obliku zabave. Svjesni smo da Ste vrlo vjerojatno već mnogo toga što Ste godinama željeli pogledati konačno i pogledali (što je svakako razlog za veselje!) budući da sada svi imamo više vremena za takve stvari.
Film
Film + kokice = idealan vikend!
Međutim, ako Ste se kojim slučajem našli pred zidom i više jednostavno ne znate što biste pogledali donosimo Vam neke ideje u obliku filmova koje smo mi pogledali u zadnje vrijeme – neki fantastični, a neki i lošiji – neki stariji, a neki noviji. Kako god, mišljenja smo da je potrebno vidjeti i dobre i loše filmove kako bismo zapravo znali napraviti razliku, ali i upoznati vlastiti ukus jer tko zna – možda Vam se zapravo sviđa neki žanr koji Ste godinama odbijali istražiti samo zato što Vam na prvu nije zvučao privlačno.
Pa Krenimo!

Promising Young Woman

Promising young woman
Promising young woman
(Foto: News WWC)
Kao prvi film na našoj listi izdvojili bismo „Promising Young Woman“ koji je pisala i režirala Emerald Fennell, a glavnu ulogu igra fantastična Carey Mulligan. Radi se o filmu koji je osvojio publiku ali i struku nakon prikazivanja toliko da je nominiran za mnoge prestižne filmske nagrade, a u kategoriji „Best Original Screenplay“ osvojio je onu najprestižniju – Oscar.

Vikend i filmovi:

Radi se o filmu koji sama redateljica opisuje kao „film osvete, ali sa ženskim likom u glavnoj ulozi“. Također, istaknula je kako je željela prikazati život onakav kakvim on jest – prekrasan, romantičan, seksi, smiješan, ali nažalost ponekada – noćna mora.
Mlada Cassie osoba je definirana tragičnim događajima vezanima za njezinu najbolju prijateljicu Ninu. Radnja počinje u trenutku kada je ona već pronašla savršen način za suočavanje s bolnom prošlošću – danju radi u malom kafiću, a noću glumi pijanu, potpuno bespomoćnu i ranjivu ženu koja odlazi u noćne klubove i svakog tjedna sprema se za sve vrste noćnih grabežljivaca i drugih vukova u ovčjoj odjeći, koji nisu svjesni da, ponekad, lovac može postati plijenom. Ovaj film u kojemu ništa nije kako se čini zasigurno Vas neće ostaviti ravnodušnima.

Death Becomes Her

Death Becomes Her
Death Becomes Her
(Foto: blogto.com)
Nakon što smo pogledali jedan od najnovijih filmova odlučili smo vratiti se u prošlost (čak prije našeg rođenja) – točnije u 1978.godinu u kojoj se događa radnja ovog filma kojeg je režirao Robert Zemeckis. I ovaj film osvojio je Oscar, ali u kategoriji za najbolje vizualne efekte. S obzirom da se radi o filmu iz 1992. godine danas tim efektima i nismo toliko očarani, ali svakako razumijemo zašto je tada film osvojio nagradu. Iako kritičari hvale sveukupni vizualni identitet filma te dvije glavne glumice (Meryl Streep i Goldie Hawn), zamjerke nalaze redateljevoj satiri koju smatraju ispraznom. Moramo priznati, iako film nije remek-djelo radi se o izuzetno zabavnoj komediji uz koju ćete se dobro nasmijati i opustiti bilo sami, bilo u dobrom društvu.
Goldie Hawn i Meryl Streep u filmu Death Becomes Her
Goldie Hawn i Meryl Streep u filmu Death Becomes Her
(Foto: Pinterest)
Radnja se vrti oko tri glavna lika: Helen (spisateljice romana), Madeline (pompozne glumice s Broadwaya) i Ernesta (plastičnog kirurga koji je postao pijanac). Film započinje kada Helen i njezin zaručnik Ernest prisustvuju jednoj od Madelineinih predstava te je nakon nje odlaze posjetiti u privatnu kabinu. Ernest biva očaran njome i uskoro ostavlja Helen ne bi li oženio Madeline. Helen završava u psihijatrijskoj bolnici, usamljena i pretila. Godinama kasnije, popravlja svoj život i vraća se kući kako bi se suprotstavila sada vjenčanom paru. Madeline biva zaprepaštena novim izgledom svoje suparnice te pod svaku cijenu želi saznati koja je njezina tajna – u tome i uspijeva te tada film zapravo otkriva sve svoje adute.

Matilda

Ovaj simpatični dječji film iz 1996.godine podjednako će se svidjeti Vama i vašoj djeci. Radi se o filmskoj adaptaciji knjige Roalda Dhala koji prati život djevojčice Matilde koju besprijekorno tumači Mara Wilson koja je za ulogu dobila nagradu YoungStar Awards u kategoriji najbolje mlade glumice u komediji.
Matilda - dječji film Dannyja DeVita
Matilda - dječji film Dannyja DeVita
(Foto: FriendsInternational)
Iako film itekako obiluje smiješnim situacijama ne bismo se složili da se u potpunosti radi o komediji budući da su u filmu prisutni motivi maltretiranja od strane nadređene osobe (ravnateljica Matildine škole), zanemarivanje od strane roditelja (Danny DeVito i Rhea Perlman sjajno utjelovljuju ljude koji ne razumiju niti žele razumjeti svoje dijete) i kriminalnih radnji (Matildin otac prodaje rabljene automobile po mnogo većoj cijeni od njihove stvarne vrijednosti te preprodaje ukradene dijelove).
Matilda i njezini roditelji
Matilda i njezini roditelji
(Foto: Screenshot iz filma)
Radi se o filmu koji bi svatko trebao vidjeti kao dijete, a onda ponovno kao odrasla osoba kada će shvatiti mnoge poruke koje možda kao djeca nismo u mogućnosti zapaziti. Ne treba reći da se radi o filmu koji smo pogledali više puta u životu i kojemu ćemo se uvijek vraćati bilo u sretnim, bilo u tužnim trenutcima jer se radi o filmskom uratku koji vrlo optimistično sugerira da nas naša okolina i mjesto u kojem smo rođeni ne određuje već uvijek postoji mogućnost da se sami izborimo za bolji život i svoje mjesto pod suncem.
Ako Vas zanima koje su još nagrade osvojili navedeni filmovi (a bilo ih je) preporučujemo posjetiti imdb.com

Kojim se filmovima Vi uvijek iznova vraćate?

Komentiraj, reci nam svoje mišljenje!
PODIJELI NA FACEBOOK
Web stranica TRENDINATOR.HR koristi kolačiće kako bi osigurala najbolje moguće korisničko iskustvo. Kliknite na gumb “Slažem se” kako biste se složili s politikom kolačića i uvjetima korištenja web stranice. Sve informacije o možete pročitati na Informacije o kolačićima i Uvjeti korištenja web stranice.
PRETPLATI SE…
…besplatno je!

Pročitajte prvi,
NOVE ČLANKE, OBJAVE I ZANIMLJIVOSTI