fbpx

Najčudniji spotovi koji su nas zaintrigirali!

PODIJELI NA FACEBOOK

Glazbena industrija puna je zanimljivih načina izražavanja, a u nastavku vam donosimo koji su najčudniji spotovi koji su nas zaintrigirali. Sasvim je normalno da se na glazbenom nebu ponekada pojave izvođači koji nam ukradu pažnju vizualnim efektima u svojim spotovima ili neobičnim modnim izričajem. Ponekada je njihova slava kratkog vijeka te spadaju u one osobe koje se pojave, odrade svojih 5 minuta, a zatim netragom nestanu. Međutim, postoje i oni koji suvereno vladaju glazbenim ljestvicama i nastavljaju postavljati svjetske glazbene trendove.

Prilikom pretraživanja YouTubea ne bi li smo pronašli zanimljive spotove koji će Vas šokirati, zabaviti, nasmijati, natjerati na povraćanje ili pak ostaviti bez teksta – nismo ostali razočarani jer je izbora uistinu mnogo, a mi donosimo one koji su nam se urezali u pamćenje!

Najčudniji spotovi - gledajte i (ne)vjerujte

Ova hip hop grupa dolazi i Južne Afrike, a njihovo ime znači „Odgovor“, a glazba se vrti oko južnoafričkog kontrakulturnog pokreta zef koji pjevačica Yolandi Visser definira: „Zef je kada si siromašan, ali fancy. Siromašan si ali si seksi i imaš stila.“ Radi se o grupi čija je većina spotova veoma šokantna te bi se svakako mogla naći na ovoj listi (ako ne i napraviti cijelu listu), ali ovoga puta odabrali smo spot pjesme Fatty Boom Boom u kojemu već u prvim scenama prikazuju „Lady Gagu“ u poznatoj mesnoj haljini koja je došla u posjet Južnoj Africi, a zatim se u kadru pojavljuju članovi grupe u kostimima koje je najbolje vidjeti umjesto da ih previše opisujemo. Malo prije spomenuta „Lady Gaga“ u ovom spotu odlazi i kod ginekologa te rađa – kukca…

Ova nas je pjesma kao i spot vratio u 2003. godinu. Prema scenama iz ovog spota u toj su godini u modi bila svjetleća spolovila i  svjetleće grudi te prilično morbidna umjetnost na zidovima. U spotu se pojavljuju samo dva lika – frontmen i žena odjevena pomalo kao nekakva domina u crnoj koži i s chokerom oko vrata. Cjelokupni dojam upotpunjuju riječi pjesme koje glase: „Vatra u disku, vatra u Taco Bellu, vatra na vratima pakla! Te mnogo ponavljanja fraza „To je moja želja!“ i „Opasnost, visoki napon“. Iako se ne radi o pjesmi s dubokoumnim tekstom, moramo priznati da je refren itekako „catchy“ i zabavan pa ukoliko se osjećate loše slobodno pritisnite play i dobro se zabavite.

Kakva bi to bi to lista „Najčudniji spotovi“ bila bez barem jednog osvrta na neke od spotova ove fantastične islandske pjevačice koja se osim zavidnim glasovnim mogućnostima (nominirana je za 12 Grammyja i dobitnica nagrade Polar koju dodjeljuje Kraljevska švedska glazbena akademija) može pohvaliti i nekim od najinovativnijih i najpamtljivijih videospotova o kojima se priča i još će se dugo pričati. Iako je izbora bilo mnogo, danas Vam donosimo spot za pjesmu „Where Is the Line“ u kojemu je glazbenica odjevena u čudnovatu haljinu (ako se to uopće tako može nazvati) načinjenu od vreća, a iz haljine na pod ispuže blijedo i sluzavo čovjekoliko biće koje se zatim počinje valjati u sijenu – radnja se zbiva u štali.

Jedini statičan dio videospota je čovjek maskiran u svinju koja svira kontrabas dok se sve ostalo u pozadini mijenja iz sekunde u sekundu te je radnja spota vrlo kaotična. Mislimo da je dovoljno reći kako je jedan od komentara na ovaj spot sljedeći: „Ovaj video sadrži mojih 96 demona iz paralize sna.“

Nijedna bivša Disney zvijezda nije toliko šokirala javnost kao Miley Cyrus kada se željela odmaknuti od imidža slatkice s Disney Channela i upustiti u svijet odraslih. Mi ju ne krivimo budući da ne možemo ni zamisliti koliki pritisak na tako mladu osobu imaju holivudski standardi ljepote i života. Kako god bilo, osim svojim modnim izričajem, ova je glazbenica često iznenađivala i izborom vizuala za svoje videospotove u kojima se poigravala s čime god je stigla i tako golicala maštu konzervativnih gledatelja. Spot koji nam je privukao pažnju i stigao na listu „Najčudniji spotovi“ onaj je za pjesmu BB talk u kojemu Miley nosi kostime koji su zapravo odjeća za bebe, a u nekim kadrovima ima i dudu u ustima.

Koji biste glazbeni video vi stavili na ovu listu?

Komentiraj, reci nam svoje mišljenje!
PODIJELI NA FACEBOOK
Web stranica TRENDINATOR.HR koristi kolačiće kako bi osigurala najbolje moguće korisničko iskustvo. Kliknite na gumb “Slažem se” kako biste se složili s politikom kolačića i uvjetima korištenja web stranice. Sve informacije o možete pročitati na Informacije o kolačićima i Uvjeti korištenja web stranice.
PRETPLATI SE…
…besplatno je!

Pročitajte prvi,
NOVE ČLANKE, OBJAVE I ZANIMLJIVOSTI