fbpx

Blackbriar je izdao novi očaravajući album

PODIJELI NA FACEBOOK

Ljubitelji symphonic metala/gothic rocka bit će oduševljeni kada poslušaju novi album mladog benda Blackbriar pod nazivom „The Cause of Shipwreck“ koji tematikom i atmosferom u pjesmama i spotovima prati sve njihove prethodne singlove. Album se sastoji od deset pjesama (Walking Over My Grave, Confess, Weakness and Lust, Through the Crevice, The Séance, You’re Haunting Me, My Down-to-Earth Lover, Selkie, Deadly Diminuendo i Lilith Be Gone) od kojih već postoje očaravajući spotovi za pjesme Walking Over My Grave, Selkie i The Séance.

Blackbriar
Blackbriar
Izvor: Last.fm

Izabrali smo najljepše spotove s novog albuma

„Seansa“ je mistična priča o neostvarivoj ljubavi koju mlada protagonistica gaji prema mladiću koji ju ne primjećuje. U pjesmi ona govori o tome kako pokušava komunicirati s njim međutim on ju nikada ne može čuti – najtužniji i najznakovitiji redak u pjesmi zasigurno je onaj u kojemu kaže „Za tebe ja sam duh, a ti u duhove ne vjeruješ (…)“.

Radnja ovog spota smještena je u neka davna vremena, a pjevačica nosi plavi kostim s korzetom dok hoda kroz prostorije i dočarava priču koja stoji iza spota. Protagonistica se osjeća nesigurno i nezadovoljno, a taj osjećaj opisuje riječima „Osjećam kao da netko hoda preko moga groba.“ iako zapravo nije mrtva. U sljedećim stihovima saznajemo da se zapravo nalazi u odnosu s nekime za koga je svjesna da je loš za nju: „Potpuno sam svjesna svih znakova upozorenja (…)“ , ali ne može otići pa ostaje unatoč tome što zna kako će taj odnos završiti: „Ipak služim svoje srce na pladnju i krv kao vino (…)“.

Blackbriar:

Za tekst i melodiju svih pjesama zaslužna je pjevačica Blackbriara Zora Cock.

Ovaj spot jedinstven je u opusu Blackbriar benda jer se radi o animiranoj priči s fantastičnim crtežima Alipa Hudaye. Ukoliko Ste netko tko uživa u ovakvoj vrsti umjetničkog izraza ovaj će Vas spot ostaviti bez teksta. Priča prati muškarca koji jednog dana na obali ugleda ženu u koži tuljana u koju se zaljubljuje, ali koja odbija njegovo udvaranje uz objašnjenje kako ona pripada moru pa ne može poći s njim niti ga može povesti sa sobom. Muškarac je čekao godinama da se ona ponovno pojavi i kada se to dogodilo ukrao je njezinu kožu tuljana i poveo ju sa sobom no ona nikada nije bila sretna daleko od svoga doma te je pobjegla onog trenutka kada je konačno pronašla kožu. Pjesma sa sobom nosi poruku kako se nikoga ne može prisiliti na ljubav otimajući ga od onog što voli: „Izgubio je onu koju nikada nije ni imao (…)“.

Ako pak niste upoznati s njihovim radom pogledajte ove spotove i zaljubite se, a ako vam se pritom njihov opus svidi toliko da postanete okorjeli fan i poželite kupiti neki proizvod svakako posjetite njihovu službenu stranicu.

Jeste li čuli za Blackbriar?

Koje bendove najradije slušate u svoje slobodno vrijeme?

Komentiraj, reci nam svoje mišljenje!
PODIJELI NA FACEBOOK
Web stranica TRENDINATOR.HR koristi kolačiće kako bi osigurala najbolje moguće korisničko iskustvo. Kliknite na gumb “Slažem se” kako biste se složili s politikom kolačića i uvjetima korištenja web stranice. Sve informacije o možete pročitati na Informacije o kolačićima i Uvjeti korištenja web stranice.
PRETPLATI SE…
…besplatno je!

Pročitajte prvi,
NOVE ČLANKE, OBJAVE I ZANIMLJIVOSTI