fbpx

Krenite na jedinstveno putovanje uz online modne izložbe!

PODIJELI NA FACEBOOK
U nemogućnosti prodaje karata i organizacije evenata mnogi muzeji jednostavno su svoje izložbe prebacili online – čak je mnogima moguće pristupiti potpuno besplatno. Vrijeme u kojemu živimo donijelo je sa sobom mnoge izazove i ograničilo nas u mnogo aspekata. Više nemamo mogućnost čestih putovanja kako bismo posjetili različita svjetska događanja na koja bismo rado otišli i odlazili smo prije početka pandemije.
Ljubitelji umjetnosti i mode posebno su zakinuti kada su u pitanju velike svjetske izložbe u drugim državama, međutim moramo priznati da je ovo loše stanje donijelo i neke dobre stvari kao što su online modne izložbe dostupne svima!
Online modne izložbe
(Foto: Riga Fashion House Poster - From the collection Fashion Museum)
Jedno od online mjesta kojima svatko ima pristup, a nudi veliki izbor izložbi iz cijelog svijeta jest Googleov Arts & Culture na kojemu se mogu pronaći izložbe iz različitih grana umjetnosti, ali mi smo danas odabrali 4 nama najzanimljivije modne izložbe.

Predlažemo sljedeće online modne izložbe:

1. Art of Television Costume Design

Art of Television Costume Design
Izložba "Art of Television Costume Design"
(Foto: artsandculture.google.com)
„Art of Television Costume Design“ izložba donosi zanosne kreacije koje su na malim ekranima nosili naši najomiljeniji televizijski likovi. Prikazani su kostimi birani za kostimirane drame za koje su kostimografi morali utonuti u istraživanje prošlih vremena kako bi točno dočarali odjeću toga doba, ali i suvremeni kostimi za koje se pogrešno misli kako je to lak posao. Kako bi se dočarala osobnost određenog lika potrebno je pomno osmisliti jedinstveni stil, siluetu i paletu boja.

2. The Brilliant 1980's

The Brilliant 1980's
Izložba "The Brilliant 1980's"
(Foto: artsandculture.google.com)
„The Brilliant 1890’s“ kao što samo ime kaže donosi modne trendove iz osamdesetih čiji je moto bio „Više je više“. Bilo je to vrijeme pojave drugačijeg pogleda na ženu – žena koja radi preko dana, a navečer se pretvara u predatoricu u blještavoj odjeći. Također, to je bilo i vrijeme konzumerističkog buma u kojem se pojavio agresivni marketing i oglašavanje. Sve ove karakteristike razdoblja na ovoj izložbi prikazane su kroz odjeću koja se nosila.

2. Fast x Slow Fashion

Fast x Slow Fashion
Izložba "Fast x Slow Fashion"
(Foto: artsandculture.google.com)
„Fast x Slow Fashion“ izložba prikazuje odjevne komade od 1720-ih godina pa sve do danas. Izložba sadrži povijesne činjenice o tekstilnoj industriji, odjeći kupovanoj kod krojača, korištenim materijalima i ponešto o izradi odjeće kod kuće. Ova je izložba nadahnuta izložbom u Leeds City Museumu.

3. Opera Haute Couture

Opera Haute Couture
Izložba "Opera Haute Couture"
(Foto: Joanna Klimas from the collection Teatr Wielki - Polish National Opera)
Posljednja na našoj listi, ali nikako ne i manje predivna jest izložba „Opera Haute Couture“ koja predstavlja očaravajuće kostime nošene na svjetskim opernim pozornicama koji oduzimaju dah kao i izvedbe izvođača koji su ih nosili. Osim fotografija kostima ova online izložba donosi i isječke opera u kojima su bili korišteni tako da se radi o vizualnoj, ali i audio poslastici koja će se svidjeti svim ljubiteljima opere.
Sve predstavljene online modne izložbe moguće je pogledati na artsandculture.google.com

Koje su Vas online modne izložbe zaintrigirale ovih dana?

Komentiraj, reci nam svoje mišljenje!
PODIJELI NA FACEBOOK
Web stranica TRENDINATOR.HR koristi kolačiće kako bi osigurala najbolje moguće korisničko iskustvo. Kliknite na gumb “Slažem se” kako biste se složili s politikom kolačića i uvjetima korištenja web stranice. Sve informacije o možete pročitati na Informacije o kolačićima i Uvjeti korištenja web stranice.
PRETPLATI SE…
…besplatno je!

Pročitajte prvi,
NOVE ČLANKE, OBJAVE I ZANIMLJIVOSTI