Ako vas je ovih dana uhvatila želja za slatkim, a inače ste osoba opčinjena okusom višanja. Recept u nastavku je dobitna kombinacija. Od mnogo različitih recepata za kolač od višanja ovaj nas je najviše zainteresirao pa smo odlučili podijeliti ga s vama – radi se o kolaču koji kombinira višnje, šlag, puding i griz.
Za kremu od višanja:
Vodu i sok staviti da prokuhaju, a kada prokuhaju, smanjiti vatru te umiješati 30 g šećera i 150 g grisa (pjenjačom). Zatim dodati višnje i uz stalno miješanje ostaviti na vatri još par minuti (postat će dosta gusto). Još vruću kremu premazati preko keksa. Na kraju sve ostaviti da se ohladi.
Za kremu od pudinga:
Skuhati puding u mlijeku s vanili šećerom i 30 g šećera u prahu. Kad se skuha, ostaviti da se dobro ohladi. Dok se krema hladi, izmiksati maslac sobne temperature s 30 g šećera u prahu. Umiksati smjesu u ohlađenu kremu. Žutu kremu premazati preko ohlađene kreme od višanja. Staviti sve u frižider da se ohladi i stisne.